25 února 2008

Den druhý - Lázeňské prameny, uhličitá koupel a solná jeskyně


Dneska jsme se byli zapsat v hlavnim lazenskem ''stanu'' na nektere procedury, ktere mistni komplex nabizi. Slecna nam kazdemu vyjela z pocitace rozpis, kam a kdy se mame dostavit. Suma sumarum to dopadlo tak, ze kazdy den, vcetne toho dnesniho, si budeme moct odskrtnout ucast na jedne koupeli nebo masazi. Navic musime povinne nekolikrat denne behat od pramene k prameni a dodrzovat pitny rezim mistnimi ozdravnymi vodami. A tak jsme rovnou vyrazili.

V Luhacovicich se nachazeji tri vetsi vridla a nekolik malych. Najdete tu Vincentku (ta je ze vsech znama asi nejvic), Ottovku, Antonku, Josefku a dalsi a dalsi (proste projedte kalendar od ledna do prosince a znate vsechny:). Na nic jsme necekali a pustili jsme se do ochutnavek. Prvni pramen = silene slana voda. Druhy pramen = silene slana voda. A tak to slo dal, az jsme se dostali k prameni, ze ktereho vytekala kupodivu voda sladka, dobra, proste takova, jak jsme na ni zvykli. Zajasali jsme, ze mame pramen, ktery nam pomuze dodrzet prisny lazensky pitny rezim a budeme zdravi az do smrti smrtouci. Kdyz jsme pak dojasali a obesli umyvadelko kolem dokola, nasli jsme na kohoutku cedulku s napisem 'Oplachova voda pro Vase hrnky'.

V jedenact jsme meli naplanovanou prvni proceduru - uhlicitou koupel. V malych kabinkach se vslecete, prejdete k velke nerezove vane a ponorite se do horke vody plne bublinek. Je to neco takoveho, jako kdybyste si lehli do vany naplnene perlivou bonaquaou. Behem par minut mate uplne cele telo posypane bublinami a to v takove silne vrstve, ze mate pocit, jakoby vam telo obrostl kolem dokola velky mekky mech. Fakt je to prijemny.

Odpoledne jsme si zasli na obed a pak hura do solne jeskyne. Hodina uvnitr se da udajne srovnat s nekolikadennim pobytem u more. Zalehli jsme do pohodlnych lehatek, vsude kolem nas jen sama sul, na strope svetylka menici barvu, v reproduktorech relaxacni hudba... No usnuli jsme oba, co vam mame povidat.

Komentáře: 3:

V 26/2/08 11:49 , Anonymous Anonymní řekl...

Pěkné to tam máte, evidentně se bavíte. Tak se hezky bavte a užívejte si být absolutně mimo realitu :)
Vašek (aus Praga)

 
V 26/2/08 20:42 , Anonymous Anonymní řekl...

Jak na to tak koukám tak já být ředitelem nějaké firmy budu dávat pro svoje pracovníky poukázky do lázní.

 
V 26/2/08 20:42 , Anonymous Anonymní řekl...

Ha to byl příspěvek PAJERA omluva za dotačný podpis.

 

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka